[ (Startende) Ondernemer ]

Printervriendelijke versieVerstuur naar een vriend

 

De voorbereidingsperiode biedt je de mogelijkheid om je voor te bereiden op het zelfstandig ondernemerschap.

Onder deskundige begeleiding werk je aan het opstellen van jouw ondernemingsplan. Je krijgt feedback op de stappen die je onderneemt en de resultaten die je boekt.  Daarnaast zul je ook een aantal vaardigheids- of kennistrainingen volgen bij STEW advies & training kleinbedrijf.

 De voorbereidingsperiode is bestemd voor diegenen: 

  • die een bijstandsuitkering ontvangen
  • die al enige tijd geen betaalde baan hebben kunnen vinden
  • die ingeschreven staan bij DWI of overige Sociale Diensten
  • die behoorlijk Nederlands schrijven en spreken
  • die medisch geschikt zijn voor het gekozen beroep
  • en die geen schulden hebben die een succesvolle start in de weg staan. 

Om deel te nemen aan de voorbereidingsperiode heb je toestemming nodig van DWI of overige Sociale Diensten.  

Iedereen is anders en ieder bedrijfsidee is uniek. Ieder traject verloopt dan ook anders. We zorgen voor maatwerk dat precies bij jou past.
 
De voorbereidingsperiode begint met een entreetoets, waarin we beoordelen of je in staat bent om na het afronden van de voorbereidingsperiode met je bedrijf te starten. Wij toetsen de relevante vakkennis, het inzicht in de markt, jouw ondernemersvaardigheden, alsmede de kansen van het bedrijfsplan zelf. Indien de voorbereidingsperiode een passend traject is stellen we een begeleidingsplan op.
 
In de voorbereidingsperiode ga je je oriënteren op het eigen bedrijf en de haalbaarheid van je plannen onderzoeken. Je gaat je bedrijfsideeën uitwerken in een ondernemingsplan. Stap voor stap ga je de plannen die je hebt verfijnen. Je krijgt steeds beter zicht op de mogelijkheden in de markt en tenslotte ook de financiële haalbaarheid van je plannen. Je kunt je plannen bijstellen en indien dit mogelijk is zelfs al overgaan tot de werkelijke start.
 
Ben je geïnteresseerd of heb je nog vragen?
Bel naar 020 - 408 13 69 of mail [email protected].