[ Arbeidsdeskundige ]

Printervriendelijke versieVerstuur naar een vriend

 

 
U wilt weten of de plannen van uw klant levensvatbaar zijn. Om hier zekerheid over te krijgen wilt u een extern onderzoek laten uitvoeren. 
 
In onze onderzoeken gaan wij ervan uit dat de basis van het bedrijf wordt gevormd door de persoon van de ondernemer, die over de juiste eigenschappen, voldoende vaardigheden en goede motivatie moet beschikken.
 
Vervolgens is een duidelijke bedrijfsformule noodzakelijk. Bij de invulling van die bedrijfsformule zal de (startende) ondernemer rekening dienen te houden met de omgeving: de marktsituatie en de concurrentiepositie. Het financiële plan is de resultante van bedrijfsformule en marktverkenning en tenslotte moet een aantal organisatorische zaken worden geregeld zoals rechtsvorm en administratie. Tevens houden wij rekening met de belastbaarheid van de klant en de gevolgen voor de uitkering bij de verwachte resultaten. Al deze aspecten nemen wij mee in de beoordeling van de levensvatbaarheid van het bedrijf.
 
Een onderzoek kan van duur en karakter verschillen, afhankelijk van de aard van uw opdracht. Indien wij het bedrijf levensvatbaar achten, adviseren wij de aanvraag voor lening toe te kennen. Indien wij het bedrijf niet levensvatbaar achten, adviseren wij de aanvraag af te wijzen.
 
Het kan ook zijn dat wij het bedrijf levensvatbaar achten, maar dat wij hier (opschortende) voorwaarden aan stellen. Voorbeelden van (opschortende) voorwaarden zijn het vinden van een vestigingspunt dat voldoet aan de in het adviesrapport gestelde eisen of een bewijsschrift van een afbetalingsregeling die met een schuldeiser is getroffen.
 
Wij vinden het belangrijk dat zowel u als de (startende) ondernemer begrijpt hoe wij tot onze conclusie zijn gekomen. Ons doel is dan ook dat voor beide partijen ons advies acceptabel en herkenbaar is!
 
Bent u geïnteresseerd of heeft u nog vragen?
Bel naar 020 – 408 1369 of mail [email protected].